Beef Jerky er naturlig fattig på fett og karbohydrater og rik på protein. Velger man tilbehøret med omhu, kan man lage en riktig sunn måltid, selv når man er på tur. Denne gangen går vi for blomkål - en kalorifattig grønnsak som er rik på vitamin C og B-vitaminet folat.
Retten er enkel å tilberede ute på tur (enten på spritbrenner/gassblus eller bål).

Forberedelse | 10 min |
Koke/steketid | 10 min |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 150 gr Beef Jerky vi anbefaller Sweet & Hot
- 2 stk blomkål middels stor
- 2-3 stk tomater
- litt salt
- klatt smør
- 1 dl vann
- litt koriander
- sitron saft saft av en halv sitron
Ingredienser
|
![]() |
Instruksjoner
- Start med å finhakke Beef Jerky i tynne strimler. Skjær tomater i små biter. Riv så blomkål på den grove siden av et rivjern. Ha vann og salt i en passende stor gryte og kok det opp. Ha i revet blomkål og damp det under lokk i maks 1 minutt. Ta av lokket og tilsett smør og finhakket Beef Jerky og «fres» alt i 3-4 minutter til. Beef Jerky trekker i seg resterende vann og eser litt ut, men beholder fortsatt noe av sin tyggemotstand. Bland inn tomatbiter, koriander og hell over sitronsaft etter smak.
- Resultat: en aromatisk og kalorifattig rett av blomkålris med tynne strimler av Beef Jerky.
- Vel bekomme 😉
Del denne oppskriften