Grønn papaya salat med Beef Jerky

Print Recipe
Grønn papaya salat med Beef Jerky
Noen ganger får man lyst på noe skikkelig eksotisk, men samtidig noe som er lettlaget. I dag har vi et forslag på en vietnamesisk salat med Beef Jerky. Ja – Beef Jerky tradisjonen finnes faktisk ikke bare i USA, men også i Afrika og Asia. Salaten lager du på maks 10 minutter 😉 Til denne retten bruker vi et par spesielle ingredienser – grønn papaya og thai basilikum. Begge finnes i assorterte innvandrerbutikker. Grønn papaya kan kanskje være litt vanskeligere å finne, men den kan med fordel erstattes med vanlig papaya som man får på Meny. Grønn papaya er grønn på utsiden med hvitt inne, og det skaper fin kontrast på tallerken med basilikum, Beef Jerky og sausen.
Cuisine Beef Jerky
Forberedelse 5 min
Koke/steketid 5 min
Porsjoner
porsjon
Ingredienser
Cuisine Beef Jerky
Forberedelse 5 min
Koke/steketid 5 min
Porsjoner
porsjon
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Bland sammen soya saus, riseddik, chili saus, hvitløk, og sukker. Visp til sukkeret er løst opp.
  2. Rens papaya og ta ut frø. Bruk rivjern og lag lange middelstykke strimler. Det er selvfølgelig mulig å finhakke med kniv, men rivjern går fortere og lager penere resultat.
  3. Anrett papaya på tallerken, ha litt basilikum og rikelig med Beef Jerky strimler over. Ha litt dressing over salaten, og server resterende dressing i en liten skål ved siden av for dypping.
  4. Thưởng thức (vel bekomme på Vietnamesisk)
Del denne oppskriften

Comments are closed.